Лийдс и Лестър не определиха кой заслужава спасение и кой - изпадане във Висшата лига


Лийдс и Лестър не определиха кой заслужава спасение и кой - изпадане във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1331 0

Лийдс и Лестър разделиха точките в битката за оцеляване помежду си, провела се в 33-ия кръг на Висшата лига. Луис Синистера откри за домакините в 20', а Джейми Варди изравни в 79', оставяйки спора кой от тях ще се спаси нерешен.

Всъщност, "лисиците" стигнаха до гол още в 7', след като Юри Тилеманс се разписа с изстрел от дистанция. След преглед с ВАР се оказа, че в ситуацията е имало засада и голът не бе зачетен.

13 минути по-късно Лийдс поведе в резултата, когато Луис Синистера засече с глава страхотно центриране и с нисък удар прати топката покрай вратаря за 1:0. Малко по-късно голмайсторът получи контузия и беше заменен принудително.

В 73' шампионът на Англия от 2016 г. можеше да изравни, но Мелие спаси по чудесен начин изстрел на Келечи Ихеначо. Нигериецът беше отказан от вратаря на Лийдс и 2 минути по-късно с нова отлична реакция.

Все пак, в 79' Лестър стигна до изравняване. След страхотна контраатака Мадисън намери Джейми Варди в наказателното поле, подаде и нападателят мушна покрай вратаря за 1:1.

В класирането Лийдс е 16-и, на 2 точки от зоната на изпадащите, докато Лестър е позиция по-надолу и има само точка повече от Евертън, който е в опасната зона.

Останалите резултати от кръга:

Уулвърхемптън - Кристъл Палас 2:0

Астън Вила - Фулъм 1:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички