Ливърпул с 6 гола в рутинна победа по пътя към квотите за Европа (ВИДЕО)


Ливърпул с 6 гола в рутинна победа по пътя към квотите за Европа (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3245 0

Ливърпул разби с 6:1 Лийдс при визитата си от 31-вия кръг на Висшата лига. Това се случи в понеделник вечер, когато попаденията бяха дело на четирима мърсисайдци:

Кевин Гакпо (35'), Мохамед Салах (39', 64'), Диего Жота (52', 64'), а крайният резултат оформи Дарвин Нунес в заключителните секунди на редовното време. Почетното попадение за домакините бе дело на Синистера в 47-мата минута, който върна надеждите за нещо от тази среща, но всъщност положението стана още по-тежко.

На практика мърсисайдци не променят позицията си след успеха, но се доближават на 6 точки от петицата, след като се възползваха от поражението на Тотнъм. Лийдс пък е в сложна позиция след 1:5 от Кристал Палас в миналия кръг и само двете точки аванс от зоната на изпадащите.

Ливърпул пък бе безпощаден и не остави абсолютно никакви шансове на домакините, които реализираха след груба грешка на Конате в началото на втората част. Ужасът за Лийдс дори можеше да е по-голям, след като ВАР отмени попадение на Салах в 61-вата минута. 

Трябва да се отбележи и любопитното постижение на египтянина, който със 106 попадения с левия крак става рекордьор във Висшата лига по този параграф.

Следете всичко най-интересно от Ливърпул със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички