Лестър пожела халф на Ливърпул


Лестър пожела халф на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

4057 0

Полузащитникът на Ливърпул Наби Кейта може да напусне отбора си по време на летния трансферен прозорец. 26-годишният гвинеец е желан от Лестър Сити, съобщи Football Insider. "Лисиците" са готови да привлекат Кейта, ако е достъпен. Ливърпул оценява играча си на 30 млн. паунда.

Кейта стартира кариерата си във Франция, след което игра за Ред Бул Залцбург и РБ Лайпциг, от който премина в английския клуб за 60 млн. евро. С мърсисайдския клуб халфът стана шампион на Англия, победител в Шампионската лига и световния клубен шампионат.

Този сезон той взе участие в 10 мача от Премиършип. Наби Кейта често е мъчен от контузии, които не му позволяват да разгърне пълния си потенциал. Именно това е една от причините ръководството на Ливърпул да е склонно да се раздели с него.

В същото време Ливърпул се подготвя за раздяла и с друг полузащитник - Жоржиньо Вайналдум, чийто контракт с клуба изтича през лятото. Мърсисайдци вече са намерили "наследник" на Вайналдум, като той отново е нидерландец (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички