Три ключови точки в мача Реал Мадрид - Ливърпул


Три ключови точки в мача Реал Мадрид - Ливърпул
Снимка: Getty Images

1470 0

Ливърпул ще пътува до Испания, за да изиграе първия си четвъртфинален дуел срещу Реал Мадрид във вторник вечерта в среща от Шампионската лига. Двата европейски гранда се наслаждават на изключителните си нападения, но определено представянията им в защита са полемични поради редица контузии в двата отбора. Именно това дава надежди и на двата тима за продължаване към полуфиналната фаза.

Sportlive.bg ще ви предостави три ключови битки, които може да се окажат решаващи за крайния резултат в елиминацията.

Рафаел Варан vs. Мохамед Салах

С липсата на Серхио Рамос заради контузия, то Рафаел Варан ще води защитата на „лос бланкос” срещу атакуващото трио на Ливърпул. За заместник в хода на сезона на французина пък сякаш се утвърди Начо Фернандес, но тази роля може да изпълни и 23-годишният Едер Милитао. Бразилецът обаче има само осем мача през сезона, но стартира срещу Ейбар в последния мач. Зидан може да прекрои и формацията на Реал и да излезе с 3-5-2, като това е решаващо с какви играчи ще разполага, но в защитата голямата тежест да контролира атакуващите футболисти на „червените” ще е върху раменете на Рафаел Варан.

Джорджинио Вайналдум vs. Тони Кроос

И в двете атакуващи линии ще се стремят да извлекат най-доброто при разликата в защитен план, но големият фактор може да бъде в битката за притежание на топката и така да се спомогне за офанзивните футболисти. В средата на терена тази функция има кой да я изпълнява и в двата тима – Тони Кроос и Джорджинио Вайналдум. Кроос се явява далеч по-креативният от двамата, като германецът определено е способен с определено свое действие да „разчупи” играта, но неуморната работа на скорост на Вайналдум може да бъде безценна за „червените”.

Озан Кабак vs. Карим Бензема

Проблемите в защитен план за Ливърпул в поредицата от мачове през сезона са факт. Все пак може да се намерят и позитиви през последните седмици след януарската сделка за Озан Кабак. Турчинът бързо се превърна в основна фигура в средата на отбраната и се подобрява след всеки един мач, партнирайки си с Натаниел Филипс пред Алисон. Като титуляри, двамата все още нямат допуснат гол във своята врата. Този рекорд обаче ще бъде поставен пред огромно изпитане във вторник вечер, когато срещу тях ще бъде Карим Бензема. Вездесъщият французин има 24 гола в 33 мача за Мадрид през сезона, като девет от попаденията са в последните седем срещи. №9 на „лос меренгес” далеч не е единствената заплаха, която е за Ливърпул, но ключ към позитивен резултат би бил неутрализирането му в срещата от отбраната на английския гранд. A за кого още в отбора си Клоп смята за "световна класа", прочети в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички