Легенда на Арсенал за Обамеянг: Не мога да го накарам да остане, след като аз напуснах


Легенда на Арсенал за Обамеянг: Не мога да го накарам да остане, след като аз напуснах
Снимка: Guliver/GettyImages

880 0

Легендата на Арсенал Тиери Анри се надява нападателя на отбора Пиер-Емерик Обамеянг да остане при „артилеристите“, но не може да накара габонеца да остане на „Емиратс“, при положение, че самият той напусна отбора докато все още бе действащ футболист. Все повече се засилват спекулациите, че 30-годишният габонски национал ще напусне Северен Лондон след края на сезона.

Обамеянг има договор с Арсенал до 2021-ва година, но все още не е подписал нов контракт с „топчиите“ и от отбора ще се опитат да го продадат през това лято вместо да го изпуснат без пари през следващата година. Рекордьорът по голове в историята на Арсенал Тиери Анри коментира ситуацията с Обамеянг пред „Скай Спортс“. „Всеки би направил това, което е най-добро за него. Как бих могъл да кажа на някого да остане, след като аз напуснах? Случват се някои неща, но това не убива любовта, която имаш към дадено място. Като фен на Арсенал се надявам той да остане, но като футболист той ще обсъди ситуацията със семейството си и с баща си и ще види кое ще е най-добре за него“, каза Тиери Анри.

Ако от Арсенал успеят да убедят Обамеянг да остане в тима, това ще е едно от най-окуражаващите неща, свързани с „топчиите“ през настоящия сезон. За момента отборът на Микел Артета заема 9-тото място във Висшата лига и е твърде вероятно да пропусне участие в европейските клубни турнири през следващата кампания. А ето как смятат да процедират в Арсенал по казуса с Обамеянг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички