Легенда на английския футбол отсече: Ван Дайк е най-добрият защитник в исторята на играта!


Легенда на английския футбол отсече: Ван Дайк е най-добрият защитник в исторята на играта!
Снимка: Getty Images/Gulliver

4090 0

Бившият футболист и носител на наградата "Златна топка" за 2001 година Майкъл Оуен бе в екстаз, когато неговият любим Ливърпул се класира за трети финал в последните пет години на Шампионска лига.

Британецът не скри симпатиите, които има към лидера в отбраната на мърсисайдци Върджил ван Дайк.

"Няма какво да спорим. Върджил е най-добрият защитник в света в момента. Готов съм да стигна по-далеч и бих казал, че е най-добрият бранител, който играта е виждала", заяви Оуен в ефира на "BT Sport".

"Рио Фърдинанд бе най-добрият срещу и с когото съм играл, но ако Ван Дайк се подвизаваше по мое време - не знам какво щях да правя срещу него. Той е висок, здрав, бърз, умее да владее топката и вкарва голове. Какво повече може да иска човек?".

"Единственото, което стои срещу него са трофеите. Той има медал от Висшата лига и Шампионска лига, а за да си част от "големите" в Европа като Рио Фърдинанд, Паоло Малдини и Франко Барези - ти трябват доста повече отличия, с които да се похвалиш. Сигурен съм, че Върджил има какво още да спечели както на отборно, така и на индивидуално ниво", завърши бившият английски национал.

Ван Дайк и Ливърпул продължават да се борят за историческия куадрупъл, след като вчера надвиха тима на Виляреал в епичен сблъсък в полуфиналите на Шампионска лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички