Велик! Клоп се нареди до най-големите в Шампионска лига


Велик! Клоп се нареди до най-големите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2185 0

Юрген Клоп направи огромно лично постижение след снощното отстраняване на Виляреал. 54-годишният мениджър на Ливърпул изравни рекорда за най-много участия във финални мачове в Шампионската лига и предшественика на турнира – КЕШ (Купа на Европейските шампиони). На 28 май Клоп ще изведе тима си в Париж в спор за трофея.

Така той ще участва в четвъртия си финал в най-престижния европейски клубен турнир. Клоп дебютира с Борусия Дортмунд срещу Байерн Мюнхен през 2013-та година, но тогава баварците триумфираха. След 5 години по-късно той и Ливърпул загубиха от Реал Мадрид. През 2019-а обаче „мърсисайдци“ вдигнаха трофея след победа над Тотнъм.

Освен него по четири финала в Шампионската лига/КЕШ имат още Мигел Муньос (Реал Мадрид), сър Алекс Фъргюсън (Манчестър Юнайтед), Марчело Липи (Ювентус) и Карло Анчелоти (Милан и Реал Мадрид). За момента обаче Клоп има само един трофей от Шампионската лига, но се нареди сред най-големите имена в треньорския бранш.

Независимо от изхода на втория полуфинал между Манчестър Сити и Реал Мадрид, той също ще бъде рекорден за един от двамата наставници - Хосеп Гуардиола преследва четвъртия си финал в Шампионската лига, докато Карло Анчелоти има шанса да излезе еднолично в тази класация с пет спора за трофея.

А ето какво е казал снощи Клоп  на играчите си на полувремето на мача с Виляреал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички