Лампард в конфликт с ръководството заради Кепа


Лампард в конфликт с ръководството заради Кепа
Снимка: Getty Images/Guliver

1293 0

Мениджърът на Челси Франк Лампард може да бъде под сериозно напрежение в края на сезона, ако лондонският тим не успее да се класира за Шампионската лига през следващия сезон. Причината е подходът на наставника към някои от основните играчи в тима.

Формата на Челси от края на ноември не е добра, като отборът имаше комфортна преднина пред 5-тия в класирането, докато сега „сините“ водят с едва една точка. По време на тази слаба форма Лампард взе сериозното решение да извади Кепа Арисабалага от първия състав за последните две срещи на тима, след като стражът допусна някои грешки в последните седмици. Също така английският мениджър рядко използва нападателя Оливие Жиру, въпреки проблемите в предни позиции и контузията на основния голаджия Тами Ейбрахам.

Според ‘The Telegraph’ неизползването на двамата играчи е изненадало ръководството на Челси, които искат решение на проблема с Кепа и са очаквали испанския вратар да се завърне между гредите за мача с Манчестър Юнайтед. Двугодишната забрана на Манчестър Сити да участва в Шампионската лига дават възможност на Челси да се класира дори и като 5-ти в класирането, но дори тази задача не изглежда толкова лесна, при положение, че Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Шефилд Юнайтед и Уулвърхемптън изостават само на няколко точки от тима.

Франк Лампард вече заяви, че липсата на нови попълнения по време на зимния трансферен прозорец прави Челси аутсайдер в борбата за място в топ 4. Английският мениджър допълни, че никой не е очаквал лондончани да са в топ 4 в края на сезона и поради тази причина отборът надминава очакванията за момента. Все още не е ясно дали Лампард ще реши да заложи на Кепа или Жиру във важния двубой срещу Тотнъм в събота и срещу Байерн за Шампионската лига идната седмица. А ето какви претенции имаше Лампард към съдията на мача с Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички