Трябваше ли Хари Магуайър да получи червен картон срещу Челси?


Трябваше ли Хари Магуайър да получи червен картон срещу Челси?
Снимка: Getty Images/Gulliver

2454 0

Манчестър Юнайтед победи с 0:2 като гост Челси в дербито на 26-ия кръг на Висшата лига. Срещата обаче бе белязана от спорни съдийски отсъждания, на които веднага се обърна внимание на Острова. Най-обсъжданата ситуация е свързана със капитана на "червените дяволи" Хари Магуайър, който вкара второто попадение.

Трябваше ли обаче бранителят да е по това време на терена? В средата на първото полувременай-скъпият защитник падна на земята покрай тъчлинията, след което посегна с бутонките към Миши Батшуай. ВАР преразгледа ситуацията, но го остави в игра, а след почивката бранителят реализира с глава, за да оформи победата на отбора си с 2:0.

След това положение социалните мрежи започнаха сравнения с подобно положение между играча на Тотнъм Хюн Мин Сон и Антонио Рюдигер от Челси. Тогава съдията изгони Сон заради удар без топка, а след това "шпорите" обжалваха, но без успех.

Освен това след намесата на ВАР бяха отменени две попадения на лондончани - на Курт Зума и Оливие Жиру. Благодарение на победата Юнайтед събра 38 точки и се намира на седмо място в класирането - на 2 точки от Тотнъм, които са пети. Челси пък е на четвърта позиция с 41 точки. А как Магуайър обясни "ритника" по Батшуай в дербито - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички