Хомофобски скандирания на Челси – Манчестър Юнайтед


Хомофобски скандирания на Челси – Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

3761 0

От Челси разкриха, че са отказали достъп до трибуните на редица фенове на Манчестър Юнайтед заради хомофобски скандирания. Двата тима се изправиха един срещу друг в двубой от 26-тия кръг на Английската Висша лига, като срещата бе спечелена с 2:0 от гостите от Манчестър.

Във вторник лондончани пуснаха изявление на официалния си уебсайт: „На снощния мач една голяма група от фенове на Манчестър Юнайтед скандираха неща на хомофобска тематика.

Част от тези гостуващи фенове не бяха допуснати до трибуните на стадиона, а други бяха изгонени по време на самия двубой. Такова поведение не се толерира от футболен клуб „Челси“.

Тези привърженици ще получат забрана за посещение на мачове на „Стамфорд бридж“ в бъдеще. Изпратихме данните на въпросните фенове на щаба на Манчестър Юнайтед, за да могат от клуба да предприемат необходимите мерки.“

Манчестър Юнайтед взе трите точки в срещата след попадения на Антони Марсиал и Хари Магуайър. Мениджърът на Челси Франк Лампард обаче имаше сериозни претенции към съдията в мача.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички