Лампард смята, че Челси е заслужавал дузпа срещу Юнайтед


Лампард смята, че Челси е заслужавал дузпа срещу Юнайтед
Снимка: Gulliver/GettyImages

981 0

Наставникът на Челси Франк Лампард остана ядосан от решението на съдията Мартин Аткинсън, който не присъди дузпа в полза на „сините“ за захвата на Хари Магуайър срещу Сезар Аспиликуета в наказателното поле на Манчестър Юнайтед. Лондончани завършиха при нулево равенство при гостуването си на „Олд Трафорд“ на „червените дяволи“ в мач от 6-тия кръг на Висшата лига.

Новите попълнения в отбрана Едуард Менди и Тиаго Силва изиграха силен двубой, като помогнаха на Челси да запази втора поредна суха мрежа в последните си два мача. През първата част обаче лондончани имаха претенции за дузпа, след като капитанът на Манчестър Юнайтед хвана с ръце Сезар Аспиликуета и го събори в наказателното поле по време на едно центриране. Претенциите на „сините“ обаче бяха бързо подминати и съдията Мартин Аткинсън дори не отиде да изгледа повторение от ситуацията на монитора. „Смятам, че това беше чиста дузпа. Не успях да видя ситуацията от позицията, на която стоях и тези отсъждания са трудни за реферите. Но това е причината, поради която въведохме ВАР. Те трябваше да се консултират със съдията и да му кажат да прегледа ситуацията на монитора. Ако той бе изгледал ситуацията, трябваше да даде дузпа“, заяви Франк Лампард след срещата.

Програмата на Челси продължава с две гостувания в следващата седмица. В сряда лондончани са гости на Краснодар в Шампионската лига, а идния уикенд гостуват на Бърнли в мач от Висшата лига. А ето какво каза Оле Гунар Солскяер за вчерашния мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички