Франк Лампард търси големи характери, които да поведат Челси срещу Манчестър Юнайтед


Франк Лампард търси големи характери, които да поведат Челси срещу Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2600 0

Франк Лампард призова своите играчи в Челси да покажат лидерство в опит да поведат тима към бърза революция на „Стамфорд Бридж“. „Сините“, които пътуват до Манчестър за визита на Юнайтед в събота, приветстваха шест големи покупки по време на летния трансферен прозорец след похарчени 220 млн. паунда.

Крилото Хаким Зиех тази седмица обеща да бъде искрен, като мениджърът на лондончани приветства подобен подход. Новият номер 1 под рамката Едуар Менди обясни как период без клуб е променил кариерата му.

Запитан относно това дали големи характери извън терена могат да помогнат на играчите му да разцъфнат, Лампард отвърна: „Да, определено мисля, че могат да помогнат. Аз със сигурност искам да помогна и да имаме лидери и характери в състава. Сезоните са дълги и понякога ще имаме нужда именно от тях, за да преминем през трудни периоди. Не мисля, че в професионалните спортове може да вървиш напред и да се подобряваш без присъствието на такива личности."

Той сподели, че Зиех и Менди са го впечатлили след пристигането си на „Стамфорд Бридж“. „Хаким има увереност и се подобрява физически – все още му трябва време, но е възстановен напълно от контузията в коляното. И двамата с Менди ще бъдат отлични попълнения и окуражавам характер и комуникация между играчите. Нуждаем се от това повече“.

Сенегалският страж Менди вече се наложи като първи избор в клуба след трансфера си от Рен за 20 млн. паунда миналия месец. 28-годишният вратар вероятно щеше да стартира в съботния сблъсък с Юнайтед, но сега това е сигурно, след като Кепа Арисабалага отпадна от смеките заради травма на рамото.

Бившето крило на Аякс Зиех влезе на два пъти от пейката и Лампард призна, че коронавирусните протоколи са направили нещата по-трудни за играчите да си върнат обратно физическата форма.

„Много е трудно, защото имаме „балон“ тук на базата в Кобъм, така че не може да играем срещу отбора до 23 г. или срещу по-малки, за да направим 11 на 11 на големи терени. Треньорите искат да работят с играчите, когато те на са били на терена 5-6 месеца заради контузия. Така че това липсваше както на нас, така и на него. Трябва да менажираме добре минутите на Хаким и останалите“, завърши Лампард.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички