След нулево реми Манчестър Юнайтед и Челси поделиха точките във Висшата лига


След нулево реми Манчестър Юнайтед и Челси поделиха точките във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3780 0

Английските грандове Манчестър Юнайтед и Челси не успяха да се победят след равенство 0:0 в голямото дерби от шестия кръг на Висшата лига. Двубоят на "Олд Трафорд" предложи равностоен сблъсък с положения и пред двете врати, но до голове така и не се стигна.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Туанзебе, Линдельоф, Шоу, Уан-Бисака, Телес, Мактоминей, Погба, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд
Челси: Менди, Чилуел, Зума, Силва, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Маунт, Пулишич, Хаверц, Вернер

Двата отбора демонстрираха равностойна игра, която до известна степен неутрализира опасните положения пред двете врати. Едва в 35-ата минута Манчестър Юнайтед успя да стигне до първото си голово положение, след като Маркъс Рашфорд излезе очи в очи с Менди, но стражът на "сините" спаси с крак. В 40' Хуан Мата стреля опасно към вратата на Челси, но Менди отново спаси.

През второто полувреме двата отбора продължиха да се надлъгват, но така и не създадоха нищо опасно пред противниковата врата. Все пак Юнайтед изглеждаше една идея по-опасен от своя съперник, който по-често изчакваше шансовете си на контраатаки. Двамата треньори опитаха да променят развоя на мача с няколко смени (включително и Единсон Кавани), които обаче не доведоха до нищо съществено.

По този начин Манчестър Юнайтед и Челси поделиха точките. "Сините" са на 6-та позиция с 9 точки в актива си, докато "дяволите" заемат 15-о място със 7 пункта, но с мач по-малко.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

И "червените", и "сините" стартираха колебливо новия сезон и засега остават извън местата в първата шестица. В дерби с подобен заряд обаче моментната форма не винаги е показателна, като очакванията са за много зрелищен сблъсък между идеологиите на двама млади специалисти - Оле Гунар Солскяер и Франк Лампард.

В лагера на Юнайтед се очаква да дебютира новото звездно попълнение Единсон Кавани, който беше под 14-дневна карантина след трансфера си на Острова. Солскяер няма да може да разчита на наказания Антони Марсиал, което е предпоставка Кавани да започне дори като титуляр.

Освен това контузени за Юнайтед остават Джеси Лингард и Ерик Баи, докато Мейсън Грийнууд и Хари Магуайър са под въпрос за срещата. Франк Лампард не може да се оплаче от сериозни кадрови проблеми - единствените контузени са Кепа Арисабалага и Били Гилмор.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Мактоминей, Фред, Мата, Фернандеш, Джеймс, Рашфорд

Челси: Менди, Чилуел, Зума, Силва, Аспиликуета, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Пулишич, Хаверц, Вернер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички