Лампард не включва Канте в плановете си за близкото бъдеще


Лампард не включва Канте в плановете си за близкото бъдеще
Снимка: Getty Images/Gulliver

993 0

Полузащитникът на Челси Н‘голо Канте най-вероятно ще пропусне подновяването на кампанията във Висшата лига следващия уикенд. Френският халф все още не е взел официално решение за това, дали ще играе през остатъка от сезон 2019/20, но изглежда доста вероятно той да не вземе участие в проекта „Рестарт“.

Според ‘ESPN’ треньорът на Челси Франк Лампард не включва Канте в плановете си за близкото бъдеще. Дори и френският футболист да успее да преодолее страховете си от тренировките с контакт и провеждането на футболни срещи по време на пандемията от COVID-19, той ще се нуждае от няколко седмици, за да подобри формата си, особено след като страдаше от контузии наскоро. Канте тренираше индивидуално през последните няколко седмици, понякога в клубната база „Кобъм“, но не е взимал участие в групови тренировки.

29-годишният халф продължава да се страхува от еветуално заразяване с вируса и разпространението му в неговия дом, след като членове от семейството му са имали сърдечни проблеми в миналото. При последните три теста за COVID-19 във Висшата лига само един играч е дал положителна проба за заболяването. Канте има пълната подкрепа на клуба, като никой от отбора не го кара да преосмисли решението си. Френският футболист почти сигурно ще пропусне остатъка от сезон 2019/20, но статутът му за следващия сезон е също толкова неясен.

А ето кой бивш треньор на Канте го определи за един от най-добрите играчи, които е ръководил.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички