Два телефонни разговора с Лампард са убедили Вернер за Челси


Два телефонни разговора с Лампард са убедили Вернер за Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

2325 0

Отборът на Челси показва сериозни претенции за следващия сезон във Висшата лига, след като тимът успя да постигне споразумение с нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер. 24-годишният футболист се разбра за личните си условия със „сините“, като Франк Лампард е готов да активира освобождаващата му клауза от 54 милиона паунда.

Това не бе никак лесна сделка, след като изглеждаше, че Ливърпул бе на път да спечели битката за германеца, който има 25 гола в Бундеслигата през този сезон. Но във вчерашния ден нещата се промениха и Вернер е на път да стане футболист на Челси през следващата седмица. Според ‘The Atletic’ с основна роля за сделката е бил Франк Лампард. Треньорът на лондончани е провел два телефонни разговора с нападателя за потенциален трансфер на „Стамфорд бридж“. Лампард е обяснил на Вернер, че се вписва идеално в плановете на клуба за близкото бъдеще. По време на разговорите нападателят се е съгласил да работи с голямо име от света на футбола и да се присъедини към обещаващ млад отбор.

Тимо Вернер ще се присъедини към атаката на Челси, където вече са Тами Ейбрахам и Оливие Жиру. Очаква се последният нападател в тима Миши Батшуай да напусне отбора след идването на немския национал. А ето кой футболист на Порто също може да се присъедини към тима на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички