Изненада: Вернер отива в конкурент на Ливърпул


Изненада: Вернер отива в конкурент на Ливърпул
Снимка: Guliver/GettyImages

3056 0

Отборът на Челси е на път да победи Ливърпул в битката за подписа на нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер, съобщават медиите в Германия. Немският национал беше свързван с преминаване на „Анфилд“ през лятото, след като дори Юрген Клоп бе провел разговор с него.

Според ‘Bild’ обаче Челси е на път да активира освобождаващата клауза на Вернер, която е на стойност 60 милиона евро. Изданието добавя, че мениджърът на лондончани Франк Лампард е почитател на немския национал и вижда офанзивният играч като важна част от неговите планове. Английският наставник има желание да докара нов нападател на „Стамфорд бридж“ през лятото, който да бъде конкуренция на Тами Ейбрахам. Лампард вече използва клауза в договора на Оливие Жиру, с която да задържи французина в тима за още една година. Очаква се обаче бившият играч на Арсенал да бъде в ролята на резервен вариант за атаката през следващия сезон.

Вернер и агентът му Карлхайнц Форстър са се срещнали с ръководните фигури в РБ Лайпциг във вчерашния ден. 24-годишният нападател прави страхотен сезон в Бундеслигата, като има 25 гола в 29 мача до момента през кампанията. Немският клуб вече е приел, че ще се раздели с футболиста след края на сезона, а сделката трябва да бъде осъществена в рамките на следващите дни, след като освобождаващата клауза на Вернер изтича съвсем скоро, вижте кога.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички