Купата на африканските нации оказва голямо влияние върху Висшата лига, Ливърпул ще е най-засегнат


Купата на африканските нации оказва голямо влияние върху Висшата лига, Ливърпул ще е най-засегнат
Снимка: GettyImages

14980 0

Купата на африканските нации се завръща през тази кампания и турнирът ще окаже голямо влияние върху сезона във Висшата лига. Както обикновено, престижното състезание ще се проведе през зимата, започвайки на 13 януари 2024 г. и ще продължи до 11 февруари.

Това означава, че ключови играчи като Мохамед Салах от Ливърпул и вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана ще пропуснат важни мачове за своите клубове през този период. Това се случва точно в средата на натоварения сезон на Висшата лига и точно след типично забързания коледен период.

Някои от отборите ще бъдат без важни играчи в ключови двубои във Висшата лига

Футболът от Висшата лига обаче ще има зимна пауза по средата на сезона точно когато турнирът в Кот д'Ивоар започва. След това 21-вия кръг на Висшата лига ще е разделен на две седмици, така че всеки отбор ще има един уикенд почивка.

Колко мача ще пропуснат във Висшата лига?

Пет мача ще се проведат от 13 до 15 януари, а останалите пет ще се играят седмицата след това, от 20 до 22 януари. Всички играчи, участващи в Купата, определено ще пропуснат последния мач преди почивката, тъй като вече ще са отпътували да тренират със своите национални отбори.

От този момент нататък, колкото по-напред отива даден играч в турнира, толкова повече ще отсъства.  Ако играч бъде елиминиран рано, той може да се върне в игра за следващия мач на своя клуб в лигата на 30 или 31 януари.

Ливърпул може да е най-потърпевш

Въпреки това, ако играч стигне до финала, той може да пропусне общо четири или дори пет мача за своите клубове. За Салах и Египет това е реална възможност, като крилото може да отсъства за важни мачове срещу Челси и Арсенал. Така че Купата на африканските нации може да изиграе голяма роля в успеха на някои клубове през този сезон, ако загубят ключовите си играчи за значителен период от време. А междувременно Ливърпул ще опита да открадне трансферна цел на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички