Ливърпул се готви да открадне защитник, който Тен Хаг иска в Манчестър Юнайтед


Ливърпул се готви да открадне защитник, който Тен Хаг иска в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

17464 0

Ливърпул може да се окаже доста близо до това да "открадне" един от четиримата играчи, които Ерик тен Хаг е поискал от Манчестър Юнайтед да подпише. Малко вероятно е "червените дяволи" да успеят да осъществяват някакви значими трнсфери през зимата, но надеждата остава за летния трансферен прозорец.

Освен това миналото лято похарчиха значителна сума, привличайки Мейсън Маунт, Расмус Хойлунд и Андре Онана за обща сума от над 150 милиона паунда. Докато Хойлунд бе считан за лидера от триото, то той не успя да се наложи толкова бързо и отбележи първия си гол в домакинството при победата с 3:2 срещу Астън Вила в "Boxing Day".

Защитник е мечта и за Ливърпул, и за Манчестър Юнайтед

Желан да оправи защитата и на Ливърпул, и на Манчестър Юнайтед

Още: Огромни думи за Ливърпул - и то от доста неочакван човек

Юнайтед обаче допуска и с лекота голове, като затова вина имат и контузиите в отбора.  Според Daily Mirror, едно от решенията е да се стъпи на трансферния пазар - като звездата на Спортинг Лисабон Гонсало Инасио е включен в списъка с четиримата искани играчи.

Но левият централен защитник, за когото се твърди, че има освобождаваща клауза от 52 милиона паунда, е свързван с преминаване в Ливърпул от португалското издание "Jornal de Noticias".  Инасио, който има впечатляващо представяне за Спортинг в продължение на няколко сезона, е свикнал да играе отляво на защитна тройка в Португалия.

Ливърпул също има проблеми с контузии в защита, като в момента няма готов ляв бек, което никак не помага на капитана Върджил ван Дайк.  Инасио може да стане дългосрочен заместник на Ван Дайк, който навършва 33 години през юли, докато двойката също може да играе заедно, като се има предвид, че холандецът има силен десен крак. А от Манчестър Юнайтед са си харесали играч на Байерн Мюнхен, където отново имат жестока конкуренция.

Клоп възхвали Жота и отсече: Той е невероятно важен играч за нас

Клоп: Първият полусезон не беше перфектен, но е хубаво да си на върха

Ливърпул завърши 2023-та година с победа и свали Арсенал от върха в Англия (ВИДЕО)

Трансферна война! И Манчестър Юнайтед влезе в битката за 28-годишен универсален футболист на Байерн Мюнхен

Уау! 2 и 1/2 мача, които са същински подаръци за Коледа - с участието на Кристиано Роналдо и Висшата лига

Притеснение! Ливърпул поставя Джо Гомес в памучна вата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички