Евертън опита, но след силно второ полувреме Манчестър Сити поглежда към върха (ВИДЕО)


Евертън опита, но след силно второ полувреме Манчестър Сити поглежда към върха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6545 0

Евертън допусна обрат от Манчестър Сити и загуби с 1:3 в двубой от 19-ия кръг на Висшата лига. "Карамелите" откриха чрез Джак Харисън в 29', но след почивката "гражданите" обърнаха за 11 минути. В 53' Фил Фодън изравни, а след дузпа в 64' Хулиан Алварес направи 1:2. В 86' Бернардо Силва оформи крайното 1:3.

Ако през първото полувреме отборът на Хосеп Гуардиола имаше някакви колебания, то през второто показаха коренно различна игра. Започнаха с натиск още от началото и наказваха всяка грешка на съперника. Световният клубен шампион вече е 4-ти с 37 точки, но има и мач по-малко. Евертън е 17-и с 16.

"Гражданите" стигнаха до осма поредна победа като гост срещу Евертън във всички турнири. Отборът от Ливърпул загуби 12 от последните си 13 мача за лигата и купата срещу Сити. Победата на Евертън с 4-0 срещу Сити на Гудисън Парк на 15 януари 2017 г. е единствената им победа в последните 20 срещи във Висшата лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Евертън: Пикфорд, Патерсън, Тарковски, Брантвайт, Муколенко, Гомеш, Онана, Харисън, Гарнър, Макнийл, Бето

Манчестър Сити: Едерсон, Аке, Аканджи, Уолкър, Стоунс, Родри, Нунеш, Фодън, Силва, Грийлиш, Алварес

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Гражданите" започнаха по-активно двубоя, като имаха шанс рано да са напред в резултата. В 4' Пикфорд се намеси след удар на Хулиан Алварес, а малко след това и Кайл Уокър стреля извън наказателното поле, но неточно.

В 14' се стигна до нова опасна атака на шампионите. Нунеш бе изведен сам срещу Пикфорд, но ударът му не бе достатъчно добър и стражът на Евертън се намеси. Алварес опита при добавка, но отново Пикфод бе по-добрият.

Постепенно Евертън опитваше да увеличи пресата, но до намеси на Едерсон не се стигаше, като защитата на "гражданите" се справяше умело. В 24' Пикфорд отново се намеси заради удар на Джак Грийлиш. 5 минути по-късно изненадващо "карамелите" стигнаха до откриващо попадение.

Родри допусна грешка в близост до наказателното поле, след което МакНиил успя да намери Джак Харисън. От чиста позиция той нямаше как да сгреши за 1:0.

В 34' Харисън можеше да се разпише още веднъж, но Едерсон спаси изстрела на крилото. В края на първото полувреме Джон Стоунс получи контузия след своя намеса и бе принудително заменен. Любопитното е, че при ситуацията имаше явна засада, но както става по традиция, тя не бе вдигната преди положението да се изиграе.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само 8 минути бяха необходими след подновяването на двубоя, за да се стигне до изравнителен гол. Фил Фодън получи достатъчно пространство пред наказателното поле, нагласи топката си на левия край и отправи мощен удар - 1:1.

В 60' Алварес стреля от фал, и то доста опасно, но Пикфорд внимаваше. Определено след попадението Сити вдигна доста оборотите в търсене на обрат. И той стана факт в 64', когато получиха право да изпълнят дузпа заради игра с ръка в наказателното поле. Хулиан Алварес застана зад топката и въпреки рисковото му изпълнение се разписа. 

В 75' Калвърт-Люин пропусна страхотна възможност да изравни, като от чиста позиция не успя да преодолее Едерсон. В следващите минути чистите голови ситуации почти липсваха, като имаше повече нервни моменти. В 86' след грешка на Пикфорд, който върна лошо топката, тя стигна до Бернардо Силва, а той нямаше как да сгреши за 1:3. С това съвсем уби интригата в оставащите минути.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Евертън ще бъде без Идриса Гей, който бе принуден да напусне в 24-ата минута при поражението от Тотнъм. Ашли Йънг и Шеймъс Колман също са под въпрос.

Полузащитникът на Манчестър Сити Родри се контузи при тежко влизане във финала на Световното клубно първенство по футбол, но каза, че се надява да бъде готов за този мач. Голмайсторът Ерлинг Халанд отново вероятно няма да бъде на разположение заради проблем с крака. Кевин де Бройне и Джереми Доку подновиха тренировките след прекъсване поради контузия, но едва ли ще бъдат рискувани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички