Куадрупъл? "Перла" на Ливърпул може да завърши сезона с 6 трофея


Куадрупъл? "Перла" на Ливърпул може да завърши сезона с 6 трофея
Снимка: Getty Images

2292 0

Ливърпул продължава да гони историческия куадрупъл. Мърсисайдци си осигуриха място на финала в Шампионска лига и мечтата за четири трофея в една кампания е все още жива. Новото попълнение в състава на Юрген Клоп обаче може да завърши сезона с цели 6 отличия.

Луис Диас е на път да постигне исторически личен "СИКСТУПЪЛ", ако Ливърпул се добере до триумф във Висшата лига, Шампионска лига и ФА Къп. Колумбиецът вече си осигури медал от Карабао Къп и все още отговаря на условията на Португалската футболна федерация, които му позволяват да добави към колекцията си още два медала от Порто, ако бившият му тим успее да стигне до дубъл, печелейки местното първенство и купата на страната. 

В полуфиналната среща реванш, от Шампионска лига в сряда (03.05), между Виляреал и Ливърпул Луис Диас се появи като резерва на почивката. Той вкара второто попадение за мърсисайдци и с него допринесе за обрата от 0:2 до 3:2. Привържениците на "червените" вярват, че той е бил така наречения game changer и е успял да обърне нещата в полза на своя клуб.

А след края на вчерашната среща колумбийският национал не успя да скрие емоциите си и се разплака.

Диас много бързо се превърна в любимец на "Анфийлд" след трансфера си през януари. 25-годишният футболист вече има 21 участия за мърсисайдци във всички турнири, в които е записал 5 гола и 3 асистенции. Мнозина смятат, че бъдещето му с червената фланелка е светло.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички