Тиаго може да изравни велик рекорд на Кларънс Зеедорф


Тиаго може да изравни велик рекорд на Кларънс Зеедорф
Снимка: Getty Images

3250 0

Ливърпул осъществи пълен обрат на "Естадио Ел Мадригал" срещу Виляреал и с общ резултат 5:2, класирайки се на 3-и финал в Шампионска лига за последните 5 години.

Победата дава шанс на полузащитника на мърсисайдци - Тиаго Алкантара, да мечтае да изравни един от великите рекорди в турнира. Става въпрос за постижението на легендарния Кларънс Зеедорф, което полузащитникът прави, спечелвайки 3 пъти Шампионска лига с 3 различни отбори.

Роденият в Суринам бивш национал на Холандия триумфира в най-големия турнир на Европа с екипа на Аякс през сезон 1994/95, с Реал Мадрид през 1997/98 и с Милан през 2002/03 и 2006/07 г. Единственият футболист с подобно постижение до момента е Самюел Ето'о, който го прави с Реал Мадрид, Барселона и Интер. За "белия балет" обаче камерунецът не записва минути.

Настоящият халф на Ливърпул от своя страна имаше едва 1 мач за състава на Барселона в Шампионска лига, завоювал трофея през сезон 2010/11. За бившия си клуб Байерн обаче испанецът бе от ключова роля за успеха на баварците през сезон 2019/20 в Лисабон. Сега 31-годишният полузащитник се насочва към Париж с единствената мисъл за триумф. 

Вижте за кой пряк съперник на "червените" Тиаго е имал желание преди време

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички