Кризата се задълбочава: Антонио Конте вече не крие недоволството си в Тотнъм


Кризата се задълбочава: Антонио Конте вече не крие недоволството си в Тотнъм
Снимка: Getty Images

2039 0

Антонио Конте изобщо не е очарован от работата на ръководството на Тотнъм по време на зимния трансферен прозорец, след като "шпорите" привлякоха само двама нови, а същевременно се разделиха с четирима други.

Още при пристигането си в Северен Лондон италианецът бе заявил, че ще е нужна сериозна селекция през зимата, за да се гони Топ 4 и участие в Шампионска лига, но очевидно шефовете не са се вслушали в думите му!

Въпреки че Тотнъм започна солидно при Конте и записа дълга серия без загуба, в момента тимът е на осмо място и допусна три поредни поражения във Висшата лига.

През януари клубът се раздели с Деле Али, Ндомбеле, Джовани Ло Селсо и Браян Хил, а новопривлечените бяха Деян Кулушевски и Родриго Бентанкур. "Шпорите" бяха фаворити са подписите на Адама Траоре и Луис Диас, но в последния момент Барселона и Ливърпул им "откраднаха" мечтаните покупки...

"Това, което се случи през януари, не бе лесно. Четирима играчи напуснаха, четирима важни играчи на Тотнъм. Двама пристигнаха", започна Конте в интервю за "Sky Sports". "Така че чисто математически, вместо да се подсилиш, може би, на хартия, ти ставаш по-слаб".

"Бентанкур и Кулушевски са идеалните трансфери за Тотнъм, защото клубът търси млади футболисти, които да бъдат развити, а не готови играчи".

"Неизбежно е - ако искаш да растеш бързо и да си конкурентен, нуждаеш се от футболисти с много опит, защото с тях самият отбор става по-силен. Но, все пак, визията на Тотнъм, както разбирам, е друга", добави още Антонио Конте.

В началото на месец ноември 2021 година италианският специалист подписа 18-месечен договор с тима от Северен Лондон, но няма да е изненадващо, ако той не бъде изпълнен. При всички положения от решаващо значение за бъдещето му ще бъде летният трансферен прозорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички