Кристъл Палас си отмъсти по най-сладкия начин на Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд" (ВИДЕО)


Кристъл Палас си отмъсти по най-сладкия начин на Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3434 0

Манчестър Юнайтед бе победен от Кристъл Палас на "Олд Трафорд" с минималното 0:1 само няколко дни, след като отсрани "орлите" от Карабао Къп с 3:0 у дома.

Единственото попадение в срещата бе дело на Йоаким Андерсен. Нападателят на "орлите" се разписа след 26 минути игра след центриране от свободен удар, като сам си създаде пространство и нанесе неспасяем шут, пронизвайки Андре Онана.

"Дяволите" на Тен Хаг създадоха редица положения пред противниковата врата, като на няколко пъти близо до гола бяха Бруно Фернандеш и Расмус Хойлунд, отличен Сам Джонстън обаче запази мрежата си суха и помогна много за спечелването на трите точки за Палас.

Юнайтед се свлича до десетото място с актив от само 9 точки, 3 победи и вече 4 загуби. През седмицата момчетата на Тен Хаг ще срещнат Галатасарай в Шампионска лига. Палас пък вече заема деветата позиция с 11 пункта и следващата седмица ще мери сили с Нотингам Форест.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Юнайтед започна доста силно като направи няколко атаки, които обаче не създадоха проблеми за Джонстън. В седмата минута Диого Далот центрира от фланга, но стражът на гостите се намеси подобаващо и не позволи да бъде преодолян. В 11-ата минута Йоаким Андерсен прати страхотна топка в наказателното поле, а там Марк Гехи стреля с глава, но топката мина встрани от десния стълб.

В крайна сметка, гостите успяха да излязат напред в резултата. Йоаким Андерсен получи топката след центриране на свободен удар. Сам си спечели пространство и с мощен удар прониза Онана за 1:0 за "орлите".

Video edited on Kapwing

В 35-ата минута играта бе спряна, тъй като Маркъс Рашфорд се строполи на земята след единоборство. На терена се появи физиотерапевт от Юнайтед, за да види какво е състоянието на британеца, който в крайна сметка, продължи участието си в мача. В 40-ата минута Каземиро можеше да се разпише. Бразилският полузащитник намери по чудесен начин топката с глава, но неговият удар профуча над напречната греда. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Юнайтед започна агресивно втората част. В 56' Сам Джонстън парира силен удар на Бруно Фернандеш. Само 2 минути по-късно стражът трябваше да се намесва отново, за да предотврати коварен удар с глава на Расмус Хойлунд.

В 70-ата минута Мейсън Маунт получи шанса да стреля с глава. Британецът нацели топката силно, но ударът му бе неточен. 6 минути по-късно пък Диого Далот получи шанс за добавка след удар, но и той не бе никак близо до гола.

До края на срещата Манчестър Юнайтед държеше инициативата. Футболистите на Тен Хаг владееха топката, но така и не стигнаха до късен изравнителен гол, с който да стигнат поне до точката в днешната среща.

СЪСТАВИ

Юнайтед: Онана, Линдельоф, Амрабат, Маунт, Фернандеш, Рашфорд, Хойлунд, Каземиро, Варан, Далот, Пелистри

Палас: Джонстън, Уорд, Андерсен, Гехи, Мичъл, Дукуре, Хюз, Аю, Езе, Шлуп, Матета

ПРЕДИ МАЧА

Юнайтед постигна класически успех с 3:0 над лондонските "орли" в мач от 1/16-финалите на Карабао Къп. В герои се превърнаха Алехандро Гарначо, Каземиро и Антони Марсиал, които вкараха трите гола за отстраняването на Палас във вторник (26 септември).

Само 4 дни след сблъсъка за Карабао Къп двата тима ще се срещнат отново на "Олд Трафорд". Юнайтед се намира на деветата позиция в класирането с 9 точки, като сложи край на серия от две поредни загуби с победата над Бърнли в последния кръг в елита на Англия.

Точно под Юнайтед се намира Палас с 8 пункта в актива си, а в шестия кръг момчетата на Рой Ходжсън направиха равен (0:0) с Фулъм на своя "Селхърст Парк".

Главен арбитър на двубоя днес ще бъде Крис Кавана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички