Малко спокойствие за Юнайтед: Без напрежение отстрани Кристъл Палас за Купата на Лигата (ВИДЕО)


Малко спокойствие за Юнайтед: Без напрежение отстрани Кристъл Палас за Купата на Лигата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6614 0

Манчестър Юнайтед  започна успешно защитата си на трофея от Купа на Лигата. Първото препятствие пред "червените дяволи" бе Кристъл Палас, като стигна до успех с 3:0 в мач от третия кръг. Точни за отбора на Ерик Тен Хаг бяха Алехандро Гарначо в 21', Каземиро в 27' и Антони Марсиал в 55'. В друг от двубой от кръга Уулвъхемптън отпадна от Ипсуич, който играе в Чемпиъншип. "Вълците" загубиха с 3:2.

Това е втори пореден успех за "червените" дяволи, като през уикенда победиха Бърнли. Преди това обаче имаха 3 поредни загуби. Софиат Амрабат впечатли в първия си мач като титуляр като имаше 92 подавания и 96% точност на попаденията.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началните минути бяха сравнително спокойни без да има сериозни опасности пред двете врати. Манчестър Юнайтед се опитваше да се наложи в противниковата половина, но лондончани дебнеха за своя шанс. След четвърт час вратарят на Палас Дийн Хендерсън се контузи и беше принудително заменен от Сам Джонстън, който обаче допусна бързи два гола.

В 21' Пелистри се възползва от подаване в наказателното поле  и отклони съм Диого Далот. Той намери Алехандро Гарначо на точката на дузпата, който стреля точно за 1:0. Само 6 минути по-късно "червените" дяволи" удвоиха преднината си.

Маунт центрира страхотно от корнер, а Каземиро, който бе оставен сам стреля безпроблемно с глава за 2:0, с което тимът на Тен Хаг си осигури рано-рано комфортна преднина. Това е първи принос за Маунт за гол на "червените дяволи".

И до края на полувремето отборът на Ерик тен Хаг продължи да доминира на терена, но тези два гола определено успокоиха играчите, като не стигнаха до нова голова възможност. Палас пък завърши полувремето без нито един удар към вратата на Онана.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

10 минути след подновяването на играта се стигна и до трето попадение във вратата на лондонския тим. Каземиро центрира прецизно в наказателното поле, където Марсиал стигна до топката. Отправи много хубав удар, който попадна в дясно на вратата за 3:0.

Срещата бе в много спокойно темпо, като лондонският тим така и не съумя сериозно да застраши вратаата на Онана. В 71' Джони Еванс също бе близо до гола, но ударът му от корнер попадна във вратаря.

В 71-а минута Джони Еванс също можеше да се разпише, след като се откъсна от персоналния си пазач и засече центриране от ъглов удар, но ударъг му с глава попадна право във вратаря на Кристъл Палас. В самия край МОнана спаси изстрел на Матета, а при добавката Дейвид Озо пропусна да вкара за гостите.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед:  Онана, Амрабат,  Магуайър, Варан,  Далот, Каземиро, Межбри, Маунт, Пелистри,  Гарначо, Марсиал

Кристъл Палас: Хендерсън,  Клайн, Холдинг,  Ричардс,  Митчел,  Дукуре,  Ридевалд, Шлуп,  Рак-Сакий,  Аю, Матета

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Юнайтед намираше в серия от три загуби преди успеха с 1:0 над Бърнли. Юнайтед бе загубил последователно от Арсенал, Брайтън във Висшата лига и от Байерн Мюнхен на старта в Шампионска лига.  В отбора не е особено спокойно. Най-вече, след като стана ясно, че Джейдън Санчо тотално е отритнат от отбора и няма никакъв досег до него.

Кристъл Палас също отстъпи от Арсенал и от Астън Вила наскоро. В останалите си срещи от елита победи Шефилд, Плимут и Уулвърхемптън, а ремита направи с Брентфорд и Фулъм.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички