Кристиано Роналдо и невероятният му хеттрик в Шампионска лига срещу Волфсбург преди 6 години (ВИДЕО)


Кристиано Роналдо и невероятният му хеттрик в Шампионска лига срещу Волфсбург преди 6 години (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2614 0

Головете на Кристиано Роналдо неведнъж са измъквали отборите, чиито цветове е защитавал, от сериозно изоставане в резултата. На този ден, (12.04) през сезон 2015/16 в Шампионска лига, португалецът собственоръчно сътвори обрат, който ще се помни вечно.

Отборите на Реал Мадрид и Волфсбург се срещнаха в реванша от четвъртфиналната фаза на най-комерсиалния европейски турнир. "Вълците" изненадаха мнозина, спечелвайки с 2:0 първата среща удома в Германия. За Реал това бе поредното разочарование за сезона, който всички отписаха още през зимата, след като Зинедин Зидан наследи Рафаел Бенитез като старши треньор.

Прогнозираше се крах за "лос бланкос" на "Сантиаго Бернабеу", но Кристиано Роналдо имаше съвсем други планове. Тогава все още 4-кратният носител на наградата "Златна топка" забоде 3 безответни попадения във вратата на гостите, правейки общия резултат от двата мача 3:2, с което подпечата билета на отбора си за полуфинала.

Останалото е история - мадридчани вдигнаха трофей номер 11 в Шампионска лига, а още по-сладкото бе, че надвиха своя градски съперник на финала - Атлетико Мадрид. 

Успехът на Кристиано в Европа му помогна да спечели и петата си "Златна топка", с която добави още една награда към цветущото си резюме.

Днес Реал се изправя срещу Челси удома, в реванша от четвъртфинала на Шампионска лига. Този път преднината на мадридчани е по-комфортна, но със сигурност предстои люта битка.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички