Кристиан Ериксен - "възкръсването", което впечатли футболния свят


Кристиан Ериксен - "възкръсването", което впечатли футболния свят
Снимка: GettyImages

2061 0

Футболистът на Брентфорд и националния отбор на Дания - Кристиан Ериксен, е "ходещо чудо", а неговата история е като приказка, която става все по-добра и по-добра с всяка изминала седмица... така известното испанско издание "Marca" започва свой коментар за играча, който преди по-малко от година изплаши сериозно целия футболен свят.

Последната страница от тази приказка бе написана по време на шокиращата и убедителна победа на новака в английския Елит при гостуването му на Челси през изминалия уикенд, а тя като че ли дойде като поредното доказателство за правотата на решението на Томас Франк да върне атакуващия полузащитник в състава на "червения динамит".

Кристиан Ериксен бе 'свободен агент' след престоя си в италианския гранд Интер, тъй като според правилата на Серия А даден футболист не може да играе професионално, ако има поставен т.нар. кардиовертер дефибрилатор. Въпреки това, Брентфорд бе този, който пръв "подаде ръка" на бившия звезден играч на Тотнъм, а той, за момента, се отплаща повече от подобаващо за този жест, пише "Marca".

МЕЧТАНИЯТ МЕСЕЦ

Ериксен дебютира за "червено-белите" на 26 февруари, появявайки се на смяна при домакинската загуба от Нюкасъл (0:2), но след този мач именно той се превърна в една от основните причини за добрите резултати на отбора. 30-годишният халф започна лека-полека да се завръща към най-добрата си форма, а в последните си три мача успя да наниже и по един гол - срещу Челси (2 април), срещу Сърбия (с екипа на Дания, 29 март) и срещу Нидерландия (26 март).

БЪДЕЩЕТО?

Настоящият му договор с Брентфорд е до края на сезон 2021/22, а Томас Франк вече загатна, че смята и занапред да му праща повиквателни за националния отбор на Дания. Със сигурност, ако Ериксен продължи да играе по сходен начин в следващите седмици, някой от големите отбори от Топ 5 на европейските първенства ще му предложи дългосрочен контракт. 

И да, въпреки че при подобни на неговите случаи никога не може да има 100-процентова сигурност, едно е ясно - "Ериксен е добре и наистина се завърна в големия футбол" - завършва коментара си испанското издание.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички