Кристиан Ериксен - тихият гений, който се завърна в английската Висша лига


Кристиан Ериксен - тихият гений, който се завърна в английската Висша лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1488 0

29-годишният полузащитник Кристиан Ериксен официално се завърна в английската Висша лига и ще играе за новака Брентфорд, който понастоящем заема 14-о място с актив от 23 точки (8 над зоната на изпадащите).

В свой материал, който е озаглавен "Тихият гений", популярното издание "The Analyst" се връща към славните години на датчанина от престоя му в Тотнъм, където се изгради като име и се превърна в един от най-добрите атакуващи полузащитници в Европа.

Може би защото е сравнително невзрачен играч, но изглежда, че показателите на Ериксен от периода му при "шпорите" са силно пренебрегвани, когато феновете обсъждат кои са най-силните играчи в историята на Висшата лига, смята "The Analyst" и отбелязва следното:

За периода между септември 2013 г. и януари 2020 г., Кристиан Ериксен е футболистът на Острова с най-много попадения извън наказателното поле (23), както и с най-много асистенции (62)!

Всъщност, ако комбинираме головете му отдалеч и 'последните пасове' в едно, тогава единствените му колеги, които имат превъзходство по този показател, са Кевин Де Бройне, Дейвид Бекъм, Тиери Анри и Ерик Кантона. Всеки един от тях четиримата е смятан за легенда на Висшата лига, но Ериксен не присъства в този "списък"...

*А като говорим за Бекъм, той и Кристиан са единствените двама в историята на Премиър лийг, които достигат двуцифрен брой асистенции в четири поредни сезона!

Датчанинът се завръща в първенство, което познава, в град, който познава и ще бъде заобиколен от много свои сънародници. Това е "околна среда", която би могла да извлече най-доброто от "тихия гений" на 29-годишния халф, завършва "The Analyst".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички