Край или ново начало? Манчестър Сити се бори за подписа на Гуардиола


Край или ново начало? Манчестър Сити се бори за подписа на Гуардиола
Снимка: Getty Images

1670 0

От Манчестър Сити са оптимисти, че наставникът Хосеп Гуардиола ще подпише нов договор с клуба. Откакто испанецът отиде във Висшата лига и пое „гражданите“ през 2016 година, отборът триумфира четири пъти в Англия.

Настоящият контракт на Гуардиола изтича в края на сезона, но според източници на „90min“ двете страни са изключително близо до удължаване на договора. Ако това стане, наставникът ще остане в клуба до 2025 година. От Сити са оптимисти, че той ще иска да остане, а в идеалния случай – и да подпише новия договор преди края на календарната година.

Решението все още не е взето окончателно, но от английския клуб смятат, че Гуардиола ще продължи настоящата си работа, като немалка роля за това ще има и новото попълнение на „гражданите“ Ерлинг Холанд. Те вярват още, че испанецът ще иска да продължи да развива младия норвежец.

Ако обаче Гуардиола реши да се оттегли, от Сити обмислят и друга опция. От ръководството обсъждат и варианта да привлекат настоящия мениджър на Арсенал. Микел Артета впечатлява от началото на сезона във Висшата лига, след като успя да изведе „артилеристите“ до челната позиция в Англия. Не само това, но той прекара три години като помощник на Гуардиола, което е и още един бонус.

Други наставници, които Сити са набелязали, са Юлиан Нагелсман от Байерн Мюнхен и Марсело Гаярдо от Ривър Плейт. Главната цел в момента обаче е Гуардиола да остане на поста си още няколко години. В такъв случай английският клуб ще може да се похвали и с друго, освен в рекордните си печалби.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички