В Манчестър Сити са доволни от... рекордните постъпления в клуба


В Манчестър Сити са доволни от... рекордните постъпления в клуба
Снимка: GettyImages

1281 0

Един от най-влиятелните хора в Манчестър Сити - президентът на тима Калдун Ал-Мубарак, даде любопитно интервю, в което споделя мнението си за развитието на "гражданите". Той смята, че клубът "започва да постига дългосрочните си цели", след като тимът има оборот от 613 милиона лири и печалба в размер на 43.2 милиона за финансовата година 2021/2022, съобщава агенция ДПА.

Междувременно тимът от Манчестър се представя добре и в надпреварите, като през миналия сезон спечели 4-тата от 5 възможни титли под ръководството на Пеп Гуардиола. Ал-Мубарак отчита и сериозните успехи на ниво жени и деца, които са били сред целите преди 14 години, когато е била придобита собствеността от "Абу Даби Юнайтед Груп".

"През 2008 си поставихме за задача да подобрим вече съществуващите постижения на най-големите клубове и да зададем нови стандарти за успех. По това време изоставахме значително", започна роденият в Абу Даби специалист.  

"Целта ни беше ясна - един ден Манчестър Сити да бъде клубът, чиято структура другите опитват да копират. Статистиката и постиженията ни доказват, че започваме да постигаме дългосрочните ни цели", подчерта президентът.

Манчестър Сити вероятно наистина се развива в правилната посока, тъй като оборотът на тима е нараснал с 43 милиона лири от изминалата година, въпреки че част от мачовете бяха изиграни пред празни трибуни. Ново 54.5 милиона лири са влезли в хазната на клуба след завръщането на запалянковците. 

Шампионите са спечелили други 67.7 милиона от продажбата на футболисти, а освен това перо "Заплати" е съкратено с два милиона до 308.7 милиона.

Вижте съперника на Манчестър Сити в следващия кръг на Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички