Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити със самоубийствено равенство


Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити със самоубийствено равенство
Снимка: Getty Images/Guliver

2888 0

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити не се победиха в градското дерби на кръга от английската Висша лига. Двата тима изиграха стойностен двубой, като всеки от тях можеше да стигне до победата.

По-чистите положение все пак сякаш бяха повече за играчите на Пеп Гуардиола, като Марез, Стърлинг и Де Бройне изпуснаха страхотни шансове за гол. Равенството не устройва нито един от двата отбора, които са в отчаяна нужда за точки.

Юнайтед и Сити остават съответно 7-и и 8-и във временното класиране с по 20 и 19 точки. При успех всеки от тимовете можеше да влезе в топ 4, но дотам не се стигна.

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Погба, Рашфорд, Грийнууд, Фред, Фернандеш, Шоу, Уан-Бисака, Мактоминей

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Диаш, Стоунс, Кансело, Родриго, Фернандиньо, Де Бройне, Марез, Стърлинг, Жезус

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И двата тима се представят под очакванията до момента през сезона в английската Висша лига и именно поради това успехът е от ключово значение за наставниците Пеп Гуардиола и Оле Гунар Солскяер. Освен това, феновете и на двата тима държат за победа над градския съперник.

Сякаш "червените дяволи" са още по-принудени да търсят успеха поради огромната идънка в Шампионска лига. Отборът загуби с 2:3 от РБ Лайпциг и по този начин отпадна разочароващо в груповата фаза и ще трябва да продължи в Лига Европа.

В същото време Манчестър Сити отдавна си бе гарантирал продължаване напред към осминафиналите в най-престижния европейски клубен турнир. И въпреки това, "гражданите" не могат да се настанят в топ 4 на класирането във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички