Микел Артета очаква труден зимен прозорец за Арсенал


Микел Артета очаква труден зимен прозорец за Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

1231 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че клубът ще оперира със стеснен бюджет през януарския трансферен прозорец. Според информациите от последните няколко седмици, „артилеристите“ търсят на пазара креативен полузащитник, като Доминик Шобошлай от РБ Залцбург и Хусем Ауар от Олимпик Лион са сред опциите за клуба, докато Артета иска да се подсили и в защита. Шкодран Мустафи отново не впечатли и е свързван с трансфер в Барселона, докато Уилям Салиба е разочарован от липсата на игрово време.

„Планираме, говорим с техническия директор Еду и с клуба относно нещата, които можем да направим през януари. Но в момента ситуацията е доста трудна, както и непредсказуема. По отношение на места, в момента сме много ограничени. Знаем, че трябва да направим нещо предвид ограниченията на пазара през януари и ограниченията, които имаме за подписване на играчи“, сподели испанският наставник пред журналисти. Арсенал, който отстъпи на Уулвърхемптън Уондърърс в неделя, е 14-и във Висшата лига след десет мача и Артета призна, че тимът не върви по план да изпълни целите си.

„Неприемливо е и трябва да го променим. Можем да кажем „Да, съдията направи това, той не вкара, трябваше да направим това“, но това е нашата позиция в момента“. Арсенал, който вече се класира за елиминациите на Лига Европа, приема Рапид Виена в група В по-късно в четвъртък. Клубът изпитва затруднения с интегрирането на Никола Пепе, който пристигна от Лил за около 70 млн. паунда.

Всичко най-интересно в света на Висшата лига следете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички