Фурор от Мане спаси Ливърпул срещу новия опашкар в Англия, Диас с първи гол, Алисон с асистенция


Фурор от Мане спаси Ливърпул срещу новия опашкар в Англия, Диас с първи гол, Алисон с асистенция
Снимка: Getty Images

5803 0

Ливърпул бе на прага на това да допусне изненада срещу последния във временното класиране на Висшата лига Норич, но в крайна сметка вдигна рязко оборотите и спечели с 3:1. По този начин мърсисайдци събраха 57 точки - 6 по-малко от Манчестър Сити. "Канарчетата" пък остават на последната позиция със 17 пункта, колкото има и вече предпоследният Бърнли.

Първото полувреме не видя никакви попадения, а само три минути след началото на втората част гостите изненадващо поведоха в резултата, след като Рашица стреля от границата на наказателното поле и след рикошет в тялото на Жоел Матип топката смени траекторията си и излъга Алисон, който остана безпомощен.

След гола Ливърпул включи на ново ниво и набързо обърна резултата в рамките на три минути. Първо в 64-ата Садио Мане се отличи с изключително красиво и атрактивно изпълнение, а малко след това Салах получи асистенция от Алисон и вкара своя гол номер 150 за "червените" - в само 233 мача. Вижте ВИДЕА ОТ ГОЛОВЕТЕ НА МАНЕ И САЛАХ.

Десетина минути преди края на редовното време пък своя дебютен гол за Ливърпул вкара и новото звездно попълнение Луис Диас, който получи великолепен пас от капитана Джордан Хендерсън и не сбърка сам срещу противниковия страж.

За Ливърпул предстои мач срещу Лийдс през седмицата, отново от Висшата лига (сряда - 23 февруари), след което и финал за Купата на Лигата срещу Челси през следващия уикенд (неделя - 27 февруари).

СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Гомес, Матип, Ван Дайк, Цимикас, Хендерсон, Кейта, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Мане, Луис Диас

Норич: Гън, Аарънс, Гибсън, Хенли, Уилямс, Норман, МакЛийн, Гилмор, Сарджент, Рашица, Пуки

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 0:1! Рашица получи на границата на наказателното поле, освободи си по централна позиция за изстрел, след което шутира. Топката обаче рикошира в крака на Жоел Матип и промени напълно траекторията си, което обърка Алисон и го прати в обратния ъгъл.

64' - 1:1! Центриране към Мане, който се бе озовал непокрит и в редовна позиция в наказателното поле. Сенегалецът трябваше да демонстрира впечатляващ атлетизъм и някак успя от невъзможна позиция с ножичен удар да се разпише и да изравни!

67' - 2:1! Алисон с невероятен пас от своето наказателно поле намери Салах. Египтянинът демонстрира впечатляваща техника, справи се с противниковия страж и с бранителите, след което прецизно просто насочи топката там, където на голлинията нямаше играч на гостите, който да я избие!

81' - 3:1! Невероятен пас на капитана Джордан Хендерсън, с който изведе Луис Диас сам срещу вратаря. Новата придобивка на Ливърпул не сбърка в тази ситуация и вкара дебютния си гол за отбора.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3-ата минута от срещата падна попадение и шокиращо то се оказа във вратата на домакините, но в крайна сметка голът на Милот Рашица бе отменен правилно поради засада.

Отговорът на Ливърпул не закъсня. Две минути по-късно Константинос Цимикас отправи воле от наказателното поле, но ударът му мина с малко над напречната греда.

Ангъс Гън се отличи с феноменално спасяване, след като в 14-ата минута Садио Мане скочи и засече от непосредствена дистанция с глава центриране на свой съотборник, но там някак стражът успя да спаси.

Вторият голям шанс за Норич дойде четвърт час сед старта. Теему Пуки получи перфектен пас в наказателното поле и без да се бави шутира, но изстрелът му мина с малко покрай страничния стълб.

Следващият отличен шанс дойде на сметката на Луис Диас, който си освободи пространство на границата на наказателното поле и стреля опасно, но покрай вратата.

В 38-ата минута след избита топка последва мощен удар извън наказателното поле от играч на Ливърпул. Топката обаче се спря в негов съотборник - Хендерсън. След контакта с халфа топката застана на пътя на Ван Дайк, който с крак я прати в мрежата на Норич. Попадението обаче бе отменено заради тънка засада на Хендерсън.

ПРЕДИ МАЧА

В навечерието на двубоя Юрген Клоп заяви, че нападателят Диого Жота ще пропусне срещата. Португалецът получи контузия в 1/8-финала от Шампионска лига срещу Интер и ще трябва да се възстановява.

За щастие на германския специалист други отсъстващи футболисти в състава на мърсисайдци няма. Проблемите пред Норич са по-големи, като аут са Тим Крул, Адам Ида, Лукас Руп, Якоб Сьоренсен и Андрю Омобамиделе.

Норич е най-слаборезултатният отбор в Премиършип този сезон, като за 24 двубоя вкара само 14 гола. Едва 3 от тях са дошли в мачове далеч от дома. Ливърпул ще разчита на ранен гол, след като Садио Мане вкара 7 от последните си 8 гола преди почивката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички