Салах нахлу в топ 10 на голмайсторите в историята на Ливърпул


Салах нахлу в топ 10 на голмайсторите в историята на Ливърпул
Снимка: Getty Images

5376 0

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах реализира поредното си попадение с червената фланелка през настоящия сезон, след като се разписа във вратата на Норич при победата с 3:1 на "Анфийлд" във Висшата лига. Любопитното е, че този гол вкара Салах в топ 10 на голмайсторите в историята на Ливърпул.

Салах вкара гол №150 за Ливърпул, с което се нарежда 10-и във вечната голмайсторска листа. Недостижим лидер в тази класация е легендата Иън Ръш със своите 346 гола за мърсисайдци. Втори е Роджър Хънт с 285, а трети - Гордън Ходжстън (241).

В топ 10 на голмайсторите са и имена като Стивън Джерард, Роби Фаулър, Кени Далглиш и Майкъл Оуен, които заемат местата от №5 до №8. Салах е на само осем гола от Оуен, като през този сезон египтянинът се бори и за голмайсторския приз във Висшата лига, където е едноличен голмайстор със 17 гола - с пет повече от съотборника си Диого Жота.

Салах е в битката за голмайстор №1 и в Шампионска лига, където има осем гола през този сезон - с два по-малко от лидера Себастиан Алер и с един по-малко от втория Роберт Левандовски. Каква е "тайната" зад успехите на Мохамед Салах, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички