"Колко ще продължава това"? Капитанът на Ливърпул Джеймс Милнър "избухна" срещу футболните управници


"Колко ще продължава това"? Капитанът на Ливърпул Джеймс Милнър "избухна" срещу футболните управници
Снимка: Getty Images

4209 0

Един от ветераните в състава на Ливърпул - Джеймс Милнър, заля с критики управниците на Висшата лига. В причина за това се превърна твърде натоварената и продължителна програма на първенството, която халфът призова да бъде променена.

Милнър ще напусне "Анфийлд", след като договорът му изтече това лято. Всички очаквания са 37-годишният състезател да премине в редиците на Брайтън през следващия сезон. Преди последния си двубой с червената фланелка срещу Саутхямптън в неделя (28.05) той използва правото си да стане поредния, оплакал се от липсата на почивка в Англия.

Проблемът

"Това е футболът и понякога тези неща се пренебрегват поради причината, че продължава цяла година. За момчетата с националните отбори това е абсурдно. Има международни турнири лятото, така че те играят мачове, вместо да си починат. Това е най-трудната част от всичко", заяви Милнър, цитиран от "Daily Mail" и продължи.

"Да, наистина смятам, че натоварването не е честно спрямо водещите играчи. Не трябва всяка година да има международни форуми и на играчите определено трябва да бъде давано свободно цяло лято. Колко дълго ще продължава този интензитет и брой игри", добави той.

Решението

"Нещо, което определено бих направил, е всяко лято да е почивно, а след това нека играят на пълно обороти колкото си искат през сезона. Дайте им обаче свободно време, на къде отива всичко в противен случай?

Голяма част от футболистите по света трудно намират време за отделих. Създаването на допълнителни турнири като Лигата на конференциите и Лигата на нациите единствено утежнява ситуацията. Играчи излизат на терена по два пъти седмично, докато останалото време прекарват в подготовка.

Обръщайки се към позитивната страна професията, Милнър разкри най-емблематичния си спомен с червената фланелка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички