Краят на ера? Ливърпул обяви раздяла с 4-ма - те имат общо над 960 мача за тима


Краят на ера? Ливърпул обяви раздяла с 4-ма - те имат общо над 960 мача за тима
Снимка: Getty Images/Guliver

4295 0

Английският гранд Ливърпул излезе със специална публикация в официалните канали на клуба в социалните мрежи. В нея мърсисайдци официално потвърдиха, че това ще бъде последният сезон в отбора за четирима от играчите в първия отбор.

За повечето от тях това се знаеше предварително. Несъмнено най-много ще липсват на феновете Роберто Фирмино и Джеймс Милнър. Освен раздялата с тях бе потвърдена и такава с още двама полузащитници - Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Четиримата общо имат над 960 мача за първия отбор на Ливърпул. С най-много от споменатите е Фирмино - 360 двубоя, в които е вкарал 109 гола и е дал 79 асистенции. Показателите за останалите са следните:

- Джеймс Милнър: 330 мача, 26 гола, 46 асистенции;

- Наби Кейта: 129 мача, 11 гола, 7 асистенции;

- Алекс Окслейд-Чембърлейн: 146 мача, 18 гола, 15 асистенции.

"Можем да потвърдим, че Роберто Фирмино, Наби Кейта, Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн ще напуснат клуба след изтичането на техните договори през това лято.

Специална признателност към квартета ще бъде отдадена на "Анфийлд", като допълнителни отличия ще последват в края на сезона" - съобщиха от Ливърпул.

Мърсисайдци продължават борбата за топ 4 в английската Висша лига. След последния успех за отбора пък Юрген Клоп опита да внесе напрежение в Манчестър Юнайтед и Нюкасъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички