За сбогом: Джеймс Милнър посочи най-емблематичния си спомен с Ливърпул


За сбогом: Джеймс Милнър посочи най-емблематичния си спомен с Ливърпул
Снимка: Getty Images

3405 0

Полузащитникът на Ливърпул Джеймс Милнър ще се раздели с клуба след края на сезона, когато изтича договорът му. Опитният англичанин си тръгва от "Анфийлд" като третия в листата на играчи с най-много мачове във Висшата лига - 617 (пред него са Райън Гигс с 632 и Гарет Бари с 652).

37-годишният халф спечели седем трофея, откакто премина при мърсисайдци през 2015 година, като в това число влизат тези от Шампионска лига (2019) и Висшата лига (2020). Кой обаче е най-яркият му спомен?

Като част от сериите "Създаваме спомени", презентирани от AXA, един от партньорите на клуба, Милнър се срещна с фен, който е диагностициран с деменция през 2021-ва година. Двамата имаха разговор за Ливърпул и Милнър бе попитан именно кой е най-запомнящият се момент за него от престоя му в клуба.

Той посочи полуфинала от Шампионска лига през 2019 година срещу Барселона. Тогава мърсисайдци побеждават с 4:0, след като преди това са загубили с 0:3, а по този начин осъществяват един от най-паметните резултати в историята на надпреварата.

"Мисля, че Барселона (бел. ред. гореспоменатият полуфинал). Всеки знае колко са специални европейските вечери и без това. И мисля, че да обърнем мача с тази атмосфера, а след това и да спечелим турнира - беше специално", призна Милнър.

Все пак до края на сезона остават два двубоя за мърсисайдци, в които сърцатият играч ще даде всичко от себе си за постигането на целта - топ 4. За съжаление на отбора обаче, Юрген Клоп отнесе неприятно наказание и няма да е до Ливърпул в следващия мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички