Клоп засипа с похвали резервите на Ливърпул и им се извини за негово "престъпление"


Клоп засипа с похвали резервите на Ливърпул и им се извини за негово "престъпление"
Снимка: Getty Images

4006 0

Юрген Клоп засипа със суперлативи за безпощадния тим на Ливърпул, който обърна Саутхемптън за победа с 2:1, взимайки всички три точки на южното крайбрежие. Победата означава, че борбата за титлата ще бъде решена в последния ден от сезона, когато Манчестър Сити ще се нуждае от успех срещу Астън Вила у дома, за да си гарантира и на практика защита на трофея от миналата година.

Клоп направи девет промени в състава си, като Мохамед Салах, Садио Мане и Върджил ван Дайк останаха извън групата, а резервният тим на мърсисайдци се пребори за победата, след като изостана в 13-та минута на мача. Говорейки пред Sky Sports, Клоп определи състава на „червените“ като „невероятен“, след като тимът запази надеждите си за безпрецедентен куадрупъл живи.

„Невероятни, какво мога да кажа за тази група? Страхотно е, наистина беше трогателно това, което сътвориха момчетата. Казах им след двубоя в лек анализ, че ситуацията е малко или много престъпна – че Такуми Минамино не играе по-често, че Алекс Окслейд-Чембърлейн е в изключителна форма, но не попада често в състава. Как те не са играли от дълго време, Къртис Джоунс в това число, и всички тези изброени момчета продължават да се представят на високо ниво, невероятно е. Да направя девет промени и да видя подобно представяне е абсолютно изключително, трябва да призная. Много съм щастлив, продължаваме напред“.

Нейтан Редмънд откри за „светците“, преди Минамино и Жоел Матип да завършат обрата за „червените“. „Изисквам много, ако трябва да бъда честен, и не съм сигурен дали това е окей (смее се). Видях, че се наслаждават на мача, че играят футбол срещу отбор, който очевидно беше готов да ни притисне и пресира. Много съм горд от момчетата, толкова голяма е тази втора половина на сезона от януари насам“, завърши германският специалист.

Клоп обаче остана реалист за битката за титлата във Висшата лига (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички