Ето при каква ситуация ще гледаме плейоф за титлата в Англия между Ливърпул и Ман Сити


Ето при каква ситуация ще гледаме плейоф за титлата в Англия между Ливърпул и Ман Сити
Снимка: GettyImages

14588 0

Ливърпул направи и немислимото, за да остави на тръни Манчестър Сити до последния кръг във Висшата лига. В контраст с лошия старт на сезона за Юрген Клоп и възпитаниците му те успяха да се съвземат, наваксвайки 14 точки изоставане от "небесносините".

На прага на последния кръг в Англия развръзката на пръв поглед има два сценария. Сити печели последния си двубой с Астън Вила и вдига трофея или Стивън Джерард и компания спират "небесносините", мърсисайдци побеждават Уувърхямптън и ликуват. 

Колкото и невероятен да изглежда, третият вариант за развой на събитията съществува. Ливърпул трябва да завърши 5:5 с Уувс, докато "гражданите" трябва да загубят с 0:6 от Вила, за да се изправят двата отбора в плейоф за така мечтания трофей.

При такива резултати точките, головата разлика, отбелязаните и допуснатите голове на двата тима ще бъдат с равен брой. Директният двубой между "червени" и "сини" пък завърши наравно, което го изключва като опция. 

Подобен развой на събитията е меко казано невероятен, но, ако все пак по някакъв начин това се случи, то шампионският сблъсък ще се реши на неутрален терен по специално определен формат.

Междувременно Клоп запази хладнокръвие преди решаващия уикенд. 
Вижте какво каза специалистът след победата над Саутхямптън. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички