Изстрадан обрат остави Ливърпул да мечтае до последно за титлата във Висшата лига


Изстрадан обрат остави Ливърпул да мечтае до последно за титлата във Висшата лига
Снимка: Getty Images

7430 0

Английският гранд Ливърпул постигна много труден обрат срещу тима на Саутхямптън, побеждавайки го с 1:2 като гост в предпоследен мач от настоящия сезон във Висшата лига. Мърсисайдци започнаха трудно срещата след ранно попадение на Нейтън Редмънд, но голове на Такуми Минамино и Жоел Матип донесоха трите точки на отбора.

Юрген Клоп заложи на резервен състав, давайки почивка на голяма част от титулярите си. Това оказа влияние на представянето на мърсисайдци, които рано-рано изостанаха в резултата с гола на Редмънд. След това гол на Роберто Фирмино бе отменен. В 27-ата минута обаче Минамино вкара на бившия си клуб и изравни резултата.

През втората част Ливърпул продължи да натиска, но имаше проблеми при завършващия удар. В средата на полувремето мърсисайдци все пак стигнаха до гол, който дойде и след доза късмет - при въздушен дуел Жоел Матип и Кайл Уокър-Питърс едновременно играха с глава и топката придоби траектория, която не позволи на вратаря да се намеси.

До края Ливърпул удържа преднината си и взе трите точки, с които се доближи на само една зад лидера Манчестър Сити. В последния кръг мърсисайдци посрещат Уулвърхемптън на "Анфийлд", докато "гражданите" приемат тима на Стивън Джерард Астън Вила на "Етихад".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 13 минути игра Саутхямптън успя да поведе в резултата. Футболист на Ливърпул падна на тревата след съприкосновение с противников играч в ситуация, при която останаха съмнения за нарушение. Секунди по-късно "светците" организираха мълниеносна контраатака по левия фланг, където Нейтън Редмънд успя да си освободи пространство за удар и да порази вратата на Алисон. ВАР провери гола и не видя причина да отменя попадението - 1:0!

Пет минути по-късно Ливърпул вкара топката в мрежата на Саутхямптън, но попадението бе отменено. След центриране от свободен удар Роберто Фирмино се измъкна на далечната греда, за да засече с глава във вратата на "светците", но бразилецът се оказа в положение на засада.

Натискът на Ливърпул даде резултат в 27-ата минута, когато Такуми Минамино изравни резултата. Джо Гомес центрира за Жота, който овладя с гръб към вратата и подаде към Минамино, който разстреля бившия си клуб - 1:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само три минути след подновяването на играта Ливърпул стигна до изключителен шанс за гол. Костас Цимикас проби опасно по левия фланг и предостави перфектното центриране за Диого Жота. Португалецът имаше възможността да овладее топката и да нанесе удар към вратата от непосредствена близост, но изстрелът му профуча на сантиметри от далечната греда.

В 56-ата минута Роберто Фирмино изведе Харви Елиът в наказателното поле, а младокът опита удар от малък ъгъл, който обаче се удари в мрежата от външната страна. В средата на полувремето Ливърпул стигна до така търсения втори гол. След центриране от корнер Жоел Матип и Кайл Уокър-Питърс влязоха във въздушен дуел, след който топката се удари в главите им и се озова в мрежата на Саутхямптън. Като голмайстор бе записан Матип - 1:2!

В следващите минути Ливърпул контролираше мача и изглеждаше, че няма да има трудност да опази вратата си. В последните минути Саутхямхтън упражни известен натиск, който обаче не бе достатъчен, за да се стигне до изравнителен гол във вратата на Алисон Бекер.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Гомес, Матип, Конате, Цимикас, Милнър, Джоунс, Елиът, Минамино, Жота, Фирмино 

Саутхямптън: МакКарти, Уокър-Питърс, Лианко, Стивънс, Салису, Диало, Уорд-Праус, Редмънд, Елионуси, Тела, Броя

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул излиза за предпоследното си изпитание във Висшата лига, което е визита на 15-ия в подреждането Саутхямптън. Мърсисайдци се нуждаят от задължителна победа, за да се доближат на само една точка от лидера Манчестър Сити кръг преди края на сезона.

Саутхямптън е в серия от четири поредни мача без победа в първенството, като тимът падна от Ливърпул на "Анфийлд" по-рано през сезона с 4:0. Мохамед Салах и Върджил ван Дайк няма да са на разположение на Юрген Клоп, тъй като получиха контузии на финала срещу Челси за ФА Къп. Фабиньо е под въпрос.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА САУТХЯМПТЪН - ЛИВЪРПУЛ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички