Клоп с подробно интервю за отбора, Мане и съперниците


Клоп с подробно интервю за отбора, Мане и съперниците
Снимка: Getty Images

1171 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че се вълнува от промените в отбора и фактът, че бъде изграден състав с нова визия. Той даде обширно интервю пред Sky Sports около заминаването на тима за Тайланд, където ще се проведе част от подготвителния лагер на мърсисайдци.

"Не бива да се притеснявате, когато мислите за нас. Трябва да се вълнувате, когато си представяте какво можем да направим", заяви германският специалист.

Ливърпул се раздели с една от големите си звезди Садио Мане в последните седмици, но в същото време осъществи дългоочаквания трансфер на Дарвин Нунес от Бенфика и преподписа с Мохамед Салах за още 3 години. Към мърсисайдци се присъединиха още Фабио Карвальо и Калвин Рамзи.

"Знам колко е добър Садио, ще осъзнаем колко е бил важен за нас, защото имаше моменти, в които само той можеше да реши ситуацията. Това не е толкова лошо, защото преди две години към нас се присъедини Диого Жота и свърши страхотна работа. Боби Фирмино не направи толкова силен сезон заради контузиите, но на тренировки се завърна на 100 процента - световна класа", призна Клоп.

"Невъзможно е всяка година да постигаме сходни успехи. Имаме основа, върху която трябва да надградим, за да сме по-непредвидими за противниците. Това е възможно, благодарение на новите футболисти, които имат различни способности", убеден е треньорът.

"Как можеш да подобриш отбор от световна класа? С тренировки очевидно, но и с нови играчи. Имаме нужда от свежа кръв, от нова динамика, от желание да създадем нов вълнуващ тим", подчертава той.

"Понякога правиш точно каквото искаш, а друг път трябва да реагираш в ситуация като тази, в която Садио ни каза, че иска да напусне. Трябва да го заменим, а той е много добър футболист. За щастие ние успяхме да направим това още през миналия прозорец, като доведохме Диас, а сега и Дарвин".

"Двама от футболистите ни от световна класа в атака са още тук, плюс още качество. Гръбнакът на тима е добър - защитата, средната линия, има интересен микс от опит и младост", хвали той тима си.

"Тук е всичко, от което имаме нужда - креативност, здрава работа, игра от наказателно до наказателно поле. Трябва само да ги използваме по правилния начин. Имаме четирима от най-добрите защитници в света. Нашата основа е добра, но и конкурентите ни не спят и се подобряват", завършва Клоп. 

Вижте какво каза специалистът относно срещите с Манчестър Юнайтед!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички