Клоп: Написахме наша собствена история


Клоп: Написахме наша собствена история
Снимка: Getty Images/Guliver

1230 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че възпитаниците му са намерили начин да напишат имената си в историята, слагайки край на дългогодишното чакане за титлата от Висшата лига. Мърсисайдци за последно бяха коронясани за шампиони през 1990-а, преди началото на ерата на Висшата лига, и общо седем мениджъри пристигнаха и напуснаха, след като за последно Кени Далглиш изведе клуба до мечтания трофей. Това беше повторено от германеца през настоящата кампания. Той похвали своите играчи за колектива и приноса през сезона – след четири години и половина начело "червените“ Клоп изведе тима до бленуваната титла.

"Това е комбинация от клубната история, намерихме добър начин да напишем наша собствена история и това ни даде много сили. Атмосферата в и около клуба, интензитетът на това как всеки живее и диша с футбола в този клуб и впоследствие запазихме най-добрите си играчи и привлякохме силни такива. Това е прекрасна комбинация – всички те са победители, без да са печелили в миналото", заяви емоционалният германец след снощния им мач.

"Те са тук и може да започнем да печелим заедно. Невероятно трудно е в тези първенства, но е възможно само при постоянство и това ни мотивира занапред. Знаехме преди две години, че изиграхме добър сезон, но финиширахме четвърти, защото не бяхме постоянни. Трябва да работим върху това, да си го създадем и да убедим хората – тъкмо това направихме", допълни Клоп. Неговият Ливърпул загуби точки само в три двубоя през този сезон и отстъпи само веднъж по пътя към гарантирането на 19-ата си шампионска титла. А къде ще се играе двубоят Манчестър Сити - Ливърпул вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички