Взеха решение къде ще се играе Манчестър Сити - Ливърпул


Взеха решение къде ще се играе Манчестър Сити - Ливърпул
Снимка: Gulliver/Getty Images

1408 0

Сблъсъкът на действащия шампион Манчестър Сити с лидера в класирането Ливърпул следващия четвъртък ще се проведе на „Етихад“. Имаше информации, че той може да е и на неутрален стадион заради струпвания на фенове, но в крайна сметка са се отказали от това решение.

Мърсисайдци могат да си гарантират първа титла от 30 години насам срещу „гражданите“ след седмица, и властите се опасяват, че привържениците могат да се съберат извън стадиона и да отпразнуват така мечтания трофей, което ще наруши мерките срещу коронавируса. Двубоят бе един от петте, които полицията поиска да се изиграят на неутрални стадиони, но Съветническата група по безопасност на Манчестър Сити (САГ) заяви, че няма възражения срещата да се проведе в дома на „небесносините“.

„След последния кръг от Висшата лига…САГ сигнализира, че няма възражения двубоят да се проведе на „Етихад“ по първоначален план. Подобно на всички останали мачове, срещата ще се проведе пред празни трибуни“, каза Лутфър Раман, изпълнителен член на Съвета на Манчестър Сити в свое изявление. Ако Сити не успеят да победят Челси в четвъртък, то Ливърпул ще бъде коронясан за шампион. Ако „гражданите“ спечелят на „Стамфорд Бридж“, то тогава мърсисайдци могат да грабнат титлата след равенство при визитата си на Пеп Гуардиола и компания следващата седмица. А кое е единственото нещо, за което съжалява Юрген Клоп след последната победа на Ливърпул - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички