Килиан Мбапе е бил близо до подпис с Арсенал преди 10 години


Килиан Мбапе е бил близо до подпис с Арсенал преди 10 години
Снимка: Getty Images

2051 0

Бившият скаут на Арсенал - Жил Гриманди разкри колко близо са били "топчиите" да подпишат със суперзвездата на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе още, докато е бил тийнейджър.

Мбапе, един от най-добрите играчи в света, се премина в ПСЖ от Монако за 180 милиона евро през 2018 г. 24-годишният нападател регистрира цели 196 гола и 94 асистенции в 243 мача от пристигането си в Париж и им помогна да спечелят четири титли в лигата.

Нападателят също отбеляза 36 гола в 66 мача за Франция и помогна на страната си да спечели Световното първенство през 2018 г., докато той спечели Златната обувка четири години по-късно, когато завършиха като подгласници на Аржентина в Катар, въпреки неговия хеттрик на финала. 

Той започнва кариерата си в младежкия отбор на френския клуб Бонди, преди да се премести в академията на Монако през 2013 г., но е могъл да акостира на "Емиратс", преди да направи тази смяна, според бившия скаут на "топчиите" Гриманди.

" Работата на скаутите е свързана с намирането, но и с тези, които трябва да убедим. За мен това е Килиан Мбапе. Просто не можахме да го убедим" каза Гриманди пред The ​​Sun.

" Договорът му изтече през юни 2013 г. и се срещнахме с него през февруари. Ако можехме да го убедим да се присъедини, той щеше да смени клуба – но след това избра Монако. Арсенал невинаги играеше най-добре, така че беше доста сложно. В началото беше лесно, веднага щом говорихме с играч, той искаше да го подпише. Въпреки това, ако не постигате резултати, е трудно да доведете топ играчи, които да помогнат на отбора."

Наскоро друг екс скаут разкри, че Меси и Пике също са могли да се озоват в отбора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички