Раздадоха поредни награди за 2022 г. - Килиан Мбапе отново е над всички


Раздадоха поредни награди за 2022 г. - Килиан Мбапе отново е над всички
Снимка: Getty Images

6264 0

Международната федерация по футболна история и статистика раздаде наградите си за изминалата 2022 г., като за "Футболист на годината" в Европа бе определен нападателят на Пари Сен Жермен и националния отбор на Франция - Килиан Мбапе.

Преди по-малко от два месеца "младия шампион" достигна до втори пореден финал на Мондиал след триумфа му от 2018 г., но този път единствено се превърна в голмайстор на надпреварата с осемте си попадения.

Междувременно световният шампион с Аржентина и съотборник в ПСЖ на Мбапе - Лионел Меси, който бе определен от ФИФА за "Най-добър играч" на надпреварата в Катар, сега бе определен и за "Най-добър играч в Южна Америка" за 2022 година от Международната федерация по футболна история и статистика.

Полузащитникът на Борусия Дортмунд пък бе оценен като "Най-добър млад играч в Европа" за изминалата година. Той обаче не попадна в символичния отбор на Европа:

Тибо Куртоа (Реал Мадрид, Белгия) - Тео Ернандес (Милан, Франция), Върджил ван Дайк (Ливърпул, Нидерландия), Йошко Гуардиол (РБ Лайпциг, Хърватия), Дензъл Дъмфрис (Интер, Нидерландия) - Антоан Гризман (Атлетико Мадрид, Франция), Кевин де Бройне (Манчестър Сити, Белгия), Лука Модрич (Реал, Хърватия) - Килиан Мбапе (ПСЖ, Франция), Карим Бензема (Реал, Франция), Ерлинг Холанд (Манчестър Сити, Норвегия).

Следете най-актуалните новини от европейския футбол със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички