Като гръм от ясно небе: Манчестър Сити и Байерн Мюнхен пред сензационен трансфер


Като гръм от ясно небе: Манчестър Сити и Байерн Мюнхен пред сензационен трансфер
Снимка: Getty Images

1667 0

По всичко изглежда, че защитникът на Манчестър Сити Жоао Кансело е готов за нова стъпка в професионалната си кариера. Португалецът е на крачка от това да премине в Байерн Мюнхен под наем.

Договорът вероятно ще включва и опцията за закупуване, тъй като германските шампиони от години харесват изявите на Кансело, съобщава The Athletic.

Защитникът изпадна от първия отбор под ръководството на Пеп Гуардиола, като не успя да стартира в нито един от последните 3 мача на Манчестър Сити. Предпочитаните за неговата позиция играчи бяха Нейтън Аке, Джон Стоунс и Кайл Уокър. Въпреки това все още не е ясно защо „гражданите“ са готови да преотстъпят португалеца.

Кансело има договор с Манчестър Сити до 2027 година. В последно време португалецът беше критикуван за работата си в дефанзивен план.

Съобщава се още, че отношенията на защитника с Пеп Гуардиола са  се влошили до такава степен, че са станали "разрушителни" за отбора. Именно заради това английският тим смята да разреши на Кансело да си тръгне.

Ако португалецът премине в Байерн Мюнхен преди затварянето на зимния трансферен прозорец, не е изключено да влезе в състава за срещата срещу Майнц за Купата на Германия в сряда. Моментната форма на баварците обаче не е особено цветуща.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички