Жоао Кансело обясни на Христо Стоичков защо Пеп Гуардиола е най-добрият треньор в света


Жоао Кансело обясни на Христо Стоичков защо Пеп Гуардиола е най-добрият треньор в света
Снимка: Getty Images

4681 0

28-годишният защитник на Манчестър Сити Жоао Кансело даде интервю пред Христо Стоичков за канала "Univision", което бе излъчено в предаването "Код Спорт" по RING.

Националът на Португалия разказа на Камата за първите си стъпки във футбола и тренировките под ръководството на Хосеп Гуардиола: "Започнах да играя футбол на 6-годишна възраст на улицата, както повечето деца. Винаги играех с по-големите от мен и винаги исках топката. Моят идол беше Роналдиньо. Тогава започнах още по-страстно да обичам тази велика игра. Базата ми във футбола я постигнах именно от двубоите на улицата", каза в началото Кансело и след това разкри защо при отбелязан гол показва "сърце" към камерите:

"Ако ме питате кой е човекът, на който най-много се възхищавам на този свят, това е моята майка. Баща ми също е бил винаги насреща ми, но с майка ми винаги съм имал специална връзка. Знам през какви трудности сме минали заедно. Знам и какви усилия е полагала тя, за да ми даде път в живота. Тогава ние нямахме пари и тя беше принудена да работи на три места. Сега гледам да се реванширам за нейните усилия и за любовта, която тя подхранваше у мен към този велик спорт. Но за съжаление майка ми вече не е между живите. Ако нещо сега ми липсва, то е нейното физическо присъствие. Затова винаги когато вкарам гол или спечеля трофей, правя сърце пред камерите. И то е за нея!".

"Начинът ми на игра отразява и моя начин на живот. Аз обичам да се чувствам свободен. Треньорът Пеп Гуардиола също допринася за това, защото се стреми да ни остави да проявим най-добрите си качества. Отношението му е същото към всички в тима, не само към мен. Разбира се, футболистите в Манчестър Сити са талантливи, но Гуардиола успява да направи така, че да успеем да извадим на показ най-доброто от себе си. По мое мнение, точно това прави от него най-добрия треньор в света", не скри крайният бранител на "гражданите".

"На моята позиция идолът ми беше Даниел Алвеш. Не съм гледал много играта на Кафу, но от това, което аз съм наблюдавал, на позицията краен бранител, Дани Алвеш е най-добрият за всички времена. Освен всичко друго, впечатлява и вечно доброто му настроение, с което практикува този спорт. Направо го обожавам като футболист! За мен той е истински пример за подражание. Не го познавам лично, но ми се иска да се запознаем и мисля, че рано или късно и това ще се случи", добави още Жоао Кансело.

Вижте още: Как Ерик тен Хаг обясни падението на Манчестър Юнайтед срещу Брентфорд?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички