Когато Уейн Рууни унищожи звездния отбор на Милан в Шампионска лига (ВИДЕО)


Когато Уейн Рууни унищожи звездния отбор на Милан в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3639 0

Кадри от архивите на Уейн Рууни, на които буквално унищожава звездния отбор на Милан, напомниха колко невероятен футболист бе англичанинът в разцвета на силите си. През 2010 година 24-годишният Рууни се изправи срещу италианския гранд в Шампионска лига, а представянето му спокойно може да влезе в учебниците.

По онова време в тима на Милан личат имената на Роналдиньо, Андреа Пирло, Тиаго Силва, Алесандро Неста и Дейвид Бекъм. Но дори и тези звезди имена не бяха способни да укротят голмайстора на Манчестър Юнайтед, който забива четири попадения в мрежата на "росонерите" в двата мача, след които "червените дяволи" отстраниха италианците с общ резултат 7:2.

Рууни не просто отбеляза четири гола в двата мача, но и развинти отбраната на "росонерите" от финтове. "Рууни показа опустошителна форма и те просто нямаше как да се справят с него през втората част", споделя сър Алекс Фъргюсън след първия мач на "Сан Сиро", спечелен от "дяволите" с 2:3 с две попадения на Рууни.

Самият Фъргюсън има голяма заслуга за знаменитата победа над Милан, тъй като постига това с далеч по-скромен състав от този на "росонерите", които в онези години са считани за един от най-силните отбори в света. Един играч обаче направи разликата в европейската битка и това бе Уейн Рууни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички