Ливърпул е забравил за влизането на Пикфорд, няма да отмъщава на Евертън


Ливърпул е забравил за влизането на Пикфорд, няма да отмъщава на Евертън
Снимка: Getty Images/Guliver

912 0

Ливърпул няма да си отмъщава на Евертън, след като загуби двама ключови играчи заради контузии след тежки влизания в предишния сблъсък между двата състава на „Гудисън“ по-рано този сезон, заяви мениджърът на тима Юрген Клоп.

„Това беше важен ден, със сигурност. Нищо от случилото се няма да бъде пренесено утре. Три седмици по-късно след диагнозата на Върджил – беше хубаво, че не играхме срещу Евертън отново веднага, нека го кажа така. Всички сме човешки същества и, разбира се, че не беше приятно. Но това бе отдавна, не мислим за случилото се вече. Това е все още дерби и ще бъдем мотивирани на най-високо ниво да изиграем срещата по най-добрия възможен начин“, започна той на днешната си пресконференция.

Ливърпул доминира в сблъсъците с „карамелите“ в последните години, като последния успех на Евертън датира от 2010-а година, но съставът на Карло Анчелоти е на три точки зад мърсисайдския си съперник, с мач по-малко. „Те имаха добри отбори през годините. Мениджър като Карло е помогнал на всеки един тим, на който е бил треньор. Те притежават много добър състав, така че, да, те са по-близо от когато и да било – от позицията в таблицата, със сигурност“.

Германският специалист повтори, че остава уверен във вратаря Алисон Бекер – неговите грешки костваха точки на Ливърпул в последните мачове. „Алисон е човек и показа това в последните два мача. Не е проблем. Става въпрос за работа и той я върши. Той е твърде умен, за да пренебрегне грешки…това е напълно нормално. Можем да разчитаме на неговото поведение и концентрация“, завърши Клоп.

А какво каза мениджърът на Евертън Карло Анчелоти преди дербито - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички