Капитанът на Манчестър Сити обяви, че напуска след края на сезона - Хосеп Гуардиола се изненада


Капитанът на Манчестър Сити обяви, че напуска след края на сезона - Хосеп Гуардиола се изненада
Снимка: Getty Images

11878 0

Ветеранът в състава на Манчестър Сити - Фернандиньо, разкри по време на пресконференция преди мача-реванш с Атлетико Мадрид от 1/4-финалите в Шампионска лига, че ще напусне "Етихад" след края на сезон 2021/22, след като носи небесносинята фланелка в продължение на девет кампании.

Реал Мадрид - Челси по ТВ: Кога и къде да гледаме реванша от 1/4-финалите на Шампионска лига?

Договорът на 36-годишния полузащитник изтича през идното лято и със сигурност няма да бъде подновен! Запитан за бъдещите си планове, Фернандиньо добави, че ще се завърне в Бразилия: "Да, искам да играя още. Ще се върна в Бразилия, със сигурност. Решил съм го - семейството ми е най-важно за мен".

Старши треньорът Хосеп Гуардиола, който застана пред журналистите след своя футболист, всъщност не знаеше, че той е взел това решение: "О, не знаех. Съобщавате ми новина. Не съм я чул. Ще видим, не знам какво ще се случи. Той е толкова важен за нас. Ще го попитам", бе странният отговор на Пеп.

*В началото на своята кариера опорният халф играеше за бразилския Атлетико Паранаензе, а преди да се присъедини към Сити през 2013 година, той прекара и три сезона в Шахтьор Донецк (Украйна). С екипа на "гражданите" до момента е успял да запише 373 мача във всички турнири, в които се е отчел с 25 гола и 32 асистенции. Между 2011 и 2019 година Фернандиньо бе част и от националния отбор на Бразилия (53 мача, 2 попадения).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички