Какъв сезон! Брайтън с 3 големи скалпа тази кампания и 3 разгрома само за 2023-та


Какъв сезон! Брайтън с 3 големи скалпа тази кампания и 3 разгрома само за 2023-та
Снимка: GettyImages

864 0

Английският Брайтън записа третата си изразителна победа за сезона, след като разби Ливърпул с 3:0. В предишния кръг на Висшата лига "чайките" попиляха евртън с 4:1, а на 7-ми януари разнебитиха Мидълзбро с 5:1 за ФА Къп.

Любопитното е, че тези 3 победи с поне 3 гола разлика дойдоха през новата 2023 година, от която са изминали едва 14 дни. Интересно е и че с успеха днес Брайтън изпревари мърсисайдци в класирането и вече е на седмо място, докато шампионът на Англия за 2020 година е девети.

Много изненадващ е и фактът, че през кампания 2022/23 тимът на Роберто Де дзерби вече взе 3 големи скалпа. В началото на сезона в Англия те победиха Манчестър Юнайтед с 2:1. Последва разгром над Челси на 29 октомври, а днес "чайките" разковаха гранда Ливърпул. Трябва да се отбележи и че скромният тим надви Арсенал с 3:1 в Купата на Лигата. А ето кой футболист на Брайтън е набелязал Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички